Rožnati oktober –mednarodni mesec osveščanja o raku dojk

V Združenju Europa Donna Slovenija v rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk že 25 let osveščajo o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka.
 
Z različnimi akcijami in dogodki osveščajo o raku dojk in rakih rodil in opozarjajo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni ter si prizadevamo za celostno obravnavo bolnic z rakom dojk in raki rodil, učinkovito zdravljenje, ustrezno rehabilitacijo in psihosocialno podporo bolnicam in njihovim svojcem.
 
Podobno kot v večini razvitih držav je rak dojk tudi v Sloveniji najpogostejši rak pri ženskah. Rak dojk ni izključno bolezen žensk, saj sta med obolelimi tudi eden do dva odstotka moških so zapisali na ptuj.si
 
Pomemben del njihove dejavnosti predstavlja pomoč v stiski bolnicam, njihovim svojcem in prijateljem. Pomoč je na voljo prek svetovalnih telefonov, elektronske pošte in osebnih svetovanjih na sedežu združenja. Bolnicam in njihovim svojcem je na voljo tudi strokovna psihosocialna podpora v okviru programa Roza, ki jim pomaga pri soočanju z diagnozo ter med in po zdravljenju bolezni. V združenju zato že ves čas poudarjajo, da se je treba odzvati vabilom presejalnih programov ter biti pozoren na morebitne zdravstvene težave.
 
V Združenju Europa Donna Slovenija aktivno zbirajo sredstva, s katerimi pokrivajo stroške svojih programov in projektov. Veseli jih, da pridobijo kar 75 % sredstev od donacij dohodnine, prispevkov posameznikov in podjetij so zapisali na ptuj.si
 
Da bi olajšali podporo delovanju združenja, so ponovno uvedli možnost SMS donacij na ključnih besedah POGUMNA5, s katero z SMSom na 1919 donirate 5 evrov, in POGUMNA10 za donacijo v višini 10 evrov.
 
SMS donacije Združenju Europa Donna Slovenija omogočajo ponudniki mobilnih storitev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2. Vnaprej hvala vsem za podporo.
 
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.europadonna.si.
 
Vir: ptuj.si
 
Preberite še:

Andrej Golob: Napovedan odkup pšenice je bil velika polomija predsednika vlade in kmetijske ministrice! Država naj se vmešava čim manj!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prejetih vse več vlog za izredno denarno pomoč: “Obvladuje strah povišanja cen v jesenskem času!”

Sladkorčki za brezdelneže, davčne batine za pridne in podjetne!

TS