Razstava malih živali še danes in jutri v Spuhlji pri Ptuju

ptuj, razstava, male-živali

Na ogled okrog 600 malih živali

Pravo malo živalsko bogastvo je v veselih martinovih dneh na Ptuju, v Večnamenski dvorani Spuhlja, kjer je Društvo gojiteljev malih živali Ptuj od 10. do 12. novembra pripravilo izjemno bogato razstavo malih živali. Predstavljajo se gojitelji iz Slovenije in sosednje Hrvaške, iz Ivanca in Varaždina.

Kunce, golobe, okrasno perutnino, kanarčke, papige in morske prašičke je mogoče povsem od blizu opazovati na razstavi, ki jo je do danes opoldne ogledali veliko obiskovalcev od vsepovsod, škoda le, da je razstava od lani ni več v ptujski dvoran Mladika, ob centru mesta, prvi dan pa so bili glavni najmlajši obiskovalci iz ptujskih vrtcev in šol.

Na razstavi največ pisanih golobov

Na letošnji razstavi malih živali je razstavljenih 131 kuncev, 294 golobov, 78 ptic, preko 90 različnih pasem perutnine in šest morskih prašičkov, nekateri od teh pa so po oceni strokovne komisije dobili tudi naziv prvak pasme. Svoj kotiček na razstavi ima že po tradiciji tudi Biotehniška šola Ptuj.

Razstava je posvečena tudi letošnji 40-letnici društva, izjemne pohvale zanjo pa so ptujski gojitelji malih živali dobili tudi od gojiteljev iz Avstrije in Nemčije, ki so si razstavo ogledali že na dan odprtja.  Razstava ima na Ptujskem lepo tradicijo in vsako leto pritegne veliko obiskovalcev, zato je želja mnogih, da ostane v tem okolju tudi v prihodnje.

TM