Ptujčan Ignac Habjanič je kot dobri decembrski mož

ptuj, zamaški, ignac-habjanič

Že od leta 2011 zbira zamaške in pomaga ljudem

December je mesec dobrih mož in ob bok bi jim lahko postavili tudi humanitarca ter zbiralca plastičnih zamaškov Ignaca Habjaniča, ki na območju celotnega Spodnjega Podravja zbira plastične zamaške za bolne in pomoči potrebne otroke. Razdaja se s časom, energijo in sredstvi, da lahko pomaga.

Ignac Habjanič se je z zbiranju zamaškov posvetil pred šestimi leti in od takrat z zbranimi sredstvi pomagal že mnogim pomoči potrebnim. Foto: arhiv Habjanič

S tem poslanstvom se je začel ukvarjati leta 2011, in kot sam pravi, se je s pomočjo dobrih in čutečih ljudi do sedaj zbralo in odpeljalo na reciklažo v Žerjav 39.256 kg zamaškov. Ves izkupiček je bil namenjen v dobrodelne namene.

Za prepoznavnost akcije so bili na odvoz in nakladanje zamaškov povabljeni ter so se z veseljem odzvali: boksar Dejan Zavec, dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora, Nataša Pirc Musar, Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma in Manager kluba Ptuj, nazadnje pa je bila Ignacu v pomoč tudi Ptujčanka, Mina Markovič, odlična športna plezalka.

Ignac zbira zamaške od različnih mineralnih vod, sokov, osvežilnih pijač, začimb, čistil, pralnih sredstev, kozmetike in zdravil, … Foto: arhiv Habjanič

»V vsakem gospodinjstvu se pojavijo plastični zamaški, ki so odpadek, ne zavrzite jih, kajti tudi z odpadkom lahko nekomu, ki je pomoči potreben, pomagate. To vas popolnoma nič ne stane, kvečjemu imate dober občutek, da ste nekomu pomagali, istočasno pa ste pomagali tudi naravi v smislu čim manjšega onesnaževanja. Pridružite se mi in s skupnimi močmi bomo lažje pomagali in reševali stiske malih bolnikov. Morda še za osvežitev, kateri zamaški se zbirajo: zamaški od različnih mineralnih vod, sokov, osvežilnih pijač, začimb, jogurta, čistil, pralnih sredstev, kozmetike in zdravil, nikakor pa ne kovinski zamaški,« pravi Habjanič.

Če potrebujete dodatne informacije in bi radi pomagali, potem je Ignac Habjanič na voljo tudi na tel. št. 040 246 664.

Ignac je novoletno voščilo naredil kar iz zamaškov. Foto: arhiv Habjanič