V petek bo prižig lučk in pričetek Ptujske pravljice

Pred vrati je december, najbolj čaroben mesec v letu, ko boste lahko ponovno sproščeno uživali v prazničnih radostih ter se sprehajali po okrašenih ulicah starega mestnega jedra.

 

Mesto bo v soju prazničnih luči zažarelo v petek, 2. decembra, ob 18. uri s prižigom lučk na Mestnem trgu.

 

Spremljal ga bo otroški animacijski program, na stojnicah pa bo zadišalo po decembrskih dobrotah.
PTUJSKA PRAVLJICA
Praznično vzdušje se bo v naslednjih dneh nadaljevalo s postavitvijo velikega drsališča in zabavo na okrašeni mestni tržnici.
Od 19. decembra dalje bo v mesto prispel Božiček z božičkovo hišo, ki bo za najmlajše namestil nabiralnik ter zbiral njihove želje. Na Mestnem trgu se bo pričel vsakodnevni otroški program v pravljičnih večernih urah.
Vzporedno bo potekal raznolik program številnih ptujskih organizatorjev in drugih ponudnikov. Prisostvovali boste lahko odprtju nove razstave, uživali v božično-novoletnem koncertu zbora SNG Maribor, v koncertih v ptujskih lokalih, v zimskem večeru penin, v kulinaričnem brunchu Pisan božič, v otroških gledaliških predstavah, Kino vrtičku, v družinskih aktivnostih na Ptujskem gradu in v Pravljičnem gozdu Rdeča kapica ter v zaključnem pohodu na Donačko goro.
Zadnje tri dni v letu bodo na Mestnem trgu potekali koncerti. Na zadnji dan v letu bo dopoldne potekalo veliko otroško silvestrovanje, nato pa večerno silvestrovanje z DJ-em ter glasbeno skupino, ki vas bo v ritmih dobrih starih hitov zabavala vse do zgodnjih jutranjih ur.Prižig lučk je del Ptujske pravljice v organizaciji Zavoda za turizem Ptuj

Zavod za turizem Ptuj

Vir: ptuj.si