Predsednik Vlade Janez Janša sprejema visoke goste na Blejskem strateškem forumu! Prvo srečanje je že minilo.

Danes je v Sloveniji največji mednarodni diplomatski dogodek v letu. Ob 10:00 uri se bo pričel Blejski strateški forum 2020.

 

Blejski strateški forum se je v letih svojega obstoja razvil v vodilno mednarodno konferenco v srednji in jugovzhodni Evropi, ki ponuja platformo za izražanje in nasprotje mnenj o sodobni družbi in njeni prihodnosti.

Namen foruma je zbrati udeležence z različnih področij z različnim znanjem in jih spodbuditi k izmenjavi mnenj in iskanju inovativnih rešitev za sedanje in prihodnje izzive.

Poleg tega je Forum tudi enkratna priložnost za srečanja in povezovanje z regionalnimi in svetovnimi zainteresiranimi stranmi.

Prvo srečanje Predsednika Vlade RS Janeza Janše

Predsednik slovenske vlade Janez Janša se je nocoj sestal s srbskim predsednikom republike Aleksandrom Vučićem.

Sogovornika sta izmenjala stališča o razmerah v regiji Zahodnega Balkana in situaciji, povezani s pandemijo Covid-19, spregovorila pa sta tudi o drugih aktualnih bilateralnih temah.

Srbski predsednik republike bo jutri skupaj s slovenskim premierjem sodeloval na panelu voditeljev na 15. blejskem strateškem forumu, kjer bo govora o Evropi po Brexitu in pandemiji koronavirusa.

Predsednik Vlade RS Janez Janša sprejema visoke goste

Od včeraj naprej je predsednik Vlade RS Janez Janša izrekal dobrodošlice številnim visokim gostom letošnjega osrednjega dogodka Ministrstva za zunanje zadeve.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Predsednik slovenske vlade Janez Janša bo gostril predsednika češke vlade Andreja Babiša, bolgarskega predsednika vlade Boyko Borissova, predsednika italijanske vlade Giuseppe Conteja, poljskega predsednika vlade Mateusza Morawieckega, madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana, predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića in srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Strateškega posveta se bosta udeležila še predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach in direktorica Mednarodnega denarnega sklada Kristalina Georgieva.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR