Praznično vzdušje v občini Hajdina

hajdina, občinski-praznik, martinovo, kletarji

Jutri Martinova prireditev in osrednja slovesnost ob prazniku

V občini Hajdina je danes že vse pripravljeno za jutrišnjo osrednjo slovesnost ob 19. prazniku občinskem prazniku in za 22. tradicionalno kulturno prireditev »Iz mošta vino – pridi na Hajdino«, na kateri bodo za kletarja letnika 2017 imenovali Stanka Glažarja st. in Janeza Žumra iz naselja Hajdoše. Farni župnik naddekan Marijan  Fesel bo v cerkvi sv. Martina opravil tudi blagoslov mladega vina.

Prireditveni šotor na Hajdini bo danes sprejel prve obiskovalce. Ob 18. uri se začenja nagradna revija Štajerska frajtonarica. Foto: TM
Še zadnje tehnične priprave na nocojšnji dogodek na Hajdini.

Danes odprtje likovne razstave, zvečer nagradna Štajerska frajtonarica

Martinova prireditev na Hajdini ima že dolgo tradicijo, saj so prve prireditve pripravljali še v takratni skupni občini Ptuj, zadnjih devetnajst let pa Hajdinčani to tradicijo s ponosom nadaljujejo. Tudi letošnje občinsko praznovanje že od oktobra spremljajo številni kulturni in športni dogodki,  nekateri pa so v prireditveniku še ta konec tedna. Danes ob 17. uri na Hajdini, v prostorih DU Hajdina, likovno-fotografska sekcija občine Hajdina odpira V. skupinsko razstavo članov sekcije, ob 18. uri pa se bo v prireditvenem šotoru na osrednjem občinskem trgu na Hajdini nadaljevalo dobro vzdušje na že 18. reviji Štajerska frajtonarica v izvedi KD Valentin Žumer Hajdoše.

Martinova sobota osrednji praznični dan na Hajdini

V cerkvi sv. Martina bo jutri že 22. prireditev “Iz mošta vino – pridi na Hajdino”.

Osrednji praznični dan lokalne skupnosti se bo jutri, 11. novembra, že po tradiciji začel z 22. prireditvijo »Iz mošta vino – pridi na Hajdino« v župnijski cerkvi, kjer bosta prisegla aktualna kletarja letnika 2017, nato pa se bo praznovanje nadaljevalo v prireditvenem šotoru, kjer bo osrednja občinska proslava s podelitvijo priznanj za najbolj urejeno vaško skupnost, kmetijo, poslovni objekt in stanovanjske hiše. Župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažarj bo ob tej priložnosti podelil tudi najvišja občinska priznanja, med letošnjimi nagrajenci pa so tudi člani treh tekmovalnih enot PGD Hajdoše, ki so julija letos uspešno nastopili na gasilski olimpijadi v Avstriji.

“Na opravljeno delo smo lahko upravičeno ponosni”

Župan Glažar je ob letošnjem občinskem prazniku dejal, da z veseljem ugotavlja, da je bilo  v zadnjem letu realiziranih veliko infrastrukturnih in drugih projektov, ki predstavljajo izboljšanje pogojev za življenje in delo občanov. Za prepoznavnost v širšem slovenskem prostoru in tudi izven naših meja so poskrbela številna društva s svojimi projekti in prireditvami, pravi Glažar in dodaja: »Številne aktivnosti, naložbe in realizirani projekti so nam lahko v spodbudo za nadaljnje delo. Do realizacije vseh zastavljenih ciljev je pripeljalo usklajeno sodelovanje občinskega sveta, uprave in vaških odborov, za kar se vsem iskreno zahvaljujem. Na opravljeno smo lahko upravičeno ponosni. Pred nami pa je občinski praznik, kjer se bomo poveselili in nazdravili. Pridružite se nam na prireditvah in osrednji občinski proslavi ter s svojim prihodom počastite naše praznovanje.«

TM, foto: Langerholc (naslovna fotografija)