(POMEMBNO!) Jutri 27.09.2022 bo v Ljubljani veliki družinski shod za zaščito otrok in družin!

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Piše: Aleš Primc

Navodila za udeležence Velikega družinskega shoda za zaščito otrok in družin, torek, 27. 9., ob 17.00, pred Državnim zborom

  • Računajte, da pridete v torek, 27.9., na Trg Republike pred Državnim zborom vsaj petnajst minut prej kot se začne uradni program, se pravi, da pridete ob 16.45. Upoštevajte, da je takrat v Ljubljani gost promet, in je zato treba, zato si vzemite nekaj rezerve (vsaj pol ure).
  • Shod je prijavljen v skladu z zakonom.
  • Pomembno je, da pridete, tudi če bo padla kakšna kaplja dežja. V tem primeru imejte s seboj, če jih le imate, pisane dežnike.
  • S seboj prinesite zastave. Če je še nimate, je sedaj lepa priložnost, da si jo priskrbite.
  • Naredite in prinesite transparente, katerih izražate podporo spoštovanju mame in očeta; nasprotovanje poimenovanju starš 1, starš 2, da otrok potrebuje mamo in očeta itn. Transparenti naj bodo domiselni, ustvarjalni, vendar ne žaljivi.
  • Upoštevajte navodila redarjev in voditelja shoda.
  • Če vas bodo predstavniki organizatorjev prosili za pomoč (redarji, nošenje transparenta, itn.), se, če le morete, prijazno odzovite (vnaprej hvala).
Slovenska škofovska konferenca spodbuja vernike, da se na aktiven in demokratičen način zavzemajo za zaščito družinskega življenja v Sloveniji.

Preberite si izjavo Slovenske škofovske konference pod vodstvom škofa dr. Andreja Sajeta o spornih spremembah, ki so v globokem nasprotju tako z naravnim razumevanjem zakonske zveze, družine, očetovstva in materinstva kot tudi s slovensko zgodovino, kulturo in pravno tradicijo.

Celotno izjavo si lahko preberete tukaj: Škof dr. Andrej Saje: Na aktiven in demokratičen način se zavzemajte za zaščito družinskega življenja v Sloveniji | 24KUL.si

Zaradi razvrednotenja pomena mame in očeta ter posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja so zaskrbljene vse največje verske skupnosti v Sloveniji: Katoliška Cerkev, Evangeličanska Cerkev, Pravoslavna Cerkev, Evangeljska binkoštna Cerkev ter Islamska skupnost v Sloveniji.Preberite si skupno izjavo Sveta krščanskih cerkva in Islamske skupnosti v Sloveniji, ki izraža zaskrbljenost ob spreminjanju temeljnih konceptov naše družbe ob uveljavljanju odločitve Ustavnega sodišča o ureditvi zakonske zveze in skupni posvojitvi otrok.

Izjavo si v celoti preberite tukaj: Svet krščanskih cerkva in Islamska skupnost: Spreminjajo se temeljni koncepti družbe | 24KUL.si

Prostovoljke in prostovoljci, dobrodošli!

Vse, ki ste pripravljeni na velikem družinskem shodu pomagati kot redarji, prostovoljke in prostovoljci na info točkah, fotografi, snemalci, tehnični pomočniki, za prenose stvari itn., vabljeni, da se javite na el. naslov: [email protected]

Če še niste, pojdite oddati podpise za tri referendume

Če še niste podpisali treh referendumskih pobud, pojdite na najbližjo upravno enote in to storite danes. Gre za tri zelo pomembne referendumske pobude: za uravnoteženo RTV, proti večanju števila ministrstev in za učinkovito pomoč bolnim in ostarelim. Vse informacije boste dobili na stojnici pred upravno enoto ali na okencu, kjer prosite za obrazce za podpis referendumskih pobud.

Prošnja, da finančno pomagate organizirati velik družinski shod 27. 9. ob 17.00 pred Državnim zborom za zaščito družin in otrok

Prosimo vas, da po svojih močeh pomagate dobro pripraviti velik družinski shod.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na: Združenje Gibanje za otroke in družine TRR: SI56 6000 0000 0664 036 referenca/sklic: SI 99 namen: velik družinski shod 2022

Vir: demokracija.si

Preberite še:

Andrej Golob: Napovedan odkup pšenice je bil velika polomija predsednika vlade in kmetijske ministrice! Država naj se vmešava čim manj!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prejetih vse več vlog za izredno denarno pomoč: “Obvladuje strah povišanja cen v jesenskem času!”

Sladkorčki za brezdelneže, davčne batine za pridne in podjetne!

TS