Ormoška policista postala junaka: s hitro odzivnostjo preprečila tragične posledice požara

Ormoška policista Matej Hlebec in Filip Luci sta se pretekli teden izkazala kot prava junaka. V zgodnjih jutranjih urah v četrtek, 20. julija, sta med patruljiranjem na območju Središča ob Dravi opazila požar na gospodarskem objektu. Hladnokrvno sta ocenila situacijo in hitro ukrepala, kar je omogočilo, da se je katastrofa iztekla brez tragičnih posledic.

 

Ko sta opazila, da se ogenj širi na sosednjo stanovanjsko hišo, sta nemudoma vklopila zvočne signale, da bi stanovalce opozorila na nevarnost. Medtem ko je en izmed njiju poklical na pomoč, se je drugi podal k hiši, da bi zbudil prebivalce. Ta hitra in odločna dejanja sta ključno prispevala k rešitvi ljudi iz zgradbe, ki bi se lahko hitro znašla v plamenih.

V nadaljevanju sta policista pokazala še večjo predanost svoji dolžnosti. Skupaj sta pomagala stanovalcem pri urejanju dostopa za gasilce in premikanju vozil z dvorišča, da bi se omogočil nemoten dostop do prizorišča požara. Svoje delo sta opravila skrbno in učinkovito, celo do te mere, da sta poskrbela tudi za živali v hlevu.

Ta incident je ponovno pokazal, kako pomembno je imeti v skupnosti predane in požrtvovalne pripadnike varnostnih sil. S svojo hitro odzivnostjo in požrtvovalnostjo sta policista Matej Hlebec in Filip Luci preprečila, da bi požar povzročil še več škode. Kljub potencialni nevarnosti za lastno življenje, sta se zavzeto lotila svojih dolžnosti, s ciljem zaščititi skupnost, ki ji služita.

Zgodba o pogumu in predanosti teh dveh policistov se zasluženo širi po vsej državi. Njuno delo je ponovno pokazalo, kako pomembno je hitro in pravočasno ukrepanje v kriznih situacijah. So zgled, ki nas opominja, da je v vsakem izmed nas možnost, da postanemo junaki in pomagamo v težkih časih. Iz vsega srca se zahvaljujemo Mateju in Filipu za njun pogum, predanost in nesebičnost.

MR