Obeležujemo teden dojenja

teden-dojenja, skupaj-ohranjajmo-dojenje, ptuj, qlandia,

Letošnji moto Skupaj ohranjajmo dojenje

Svetovni teden dojenja poteka v tednu od 1. do 7. avgusta, v nekaterih državah,
tudi v Sloveniji, pa ga obeležujemo v prvem tednu oktobra. Z dogodki in strokovnimi posveti ga bodo obeležili tudi na Ptuju, zaposleni z ginekološko-porodnega oddelka ptujske bolnišnice pa se bodo jutri, 3. oktobra predstavili tudi v ptujskem nakupovalnem centru Qlandia.

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje, s katerimi želi usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Svetovni teden dojenja obeležujejo v več kot 150 državah.  Od 1. do 7. oktobra v Sloveniji torej ponovno obeležujemo svetovni teden dojenja. Svetovna zveza za dojenje vsako leto določi moto tedna dojenja in v letošnjem letu je poudarek na vidiku dojenja v smislu trajnostnega razvoja. Na osnovi tega je oblikovana tudi letošnja vodilna misel svetovnega dneva dojenja, ki je hkrati tudi moto svetovnega tedna dojena. Letošnji moto se glasi Skupaj ohranjajmo dojenje.

O pomenu dojenja jutri v ptujskem centru Qlandia

Zaposleni na ginekološko – porodnem oddelku  Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj bodo jutri, 3. oktobra, od 9. do 18. ure prisotni v nakupovalnem centru Qlandia Ptuj, kjer bodo imeli svojo stojnico in se z obiskovalkami in obiskovalci pogovarjali o dojenju ter odgovarjali na vprašanja. »Ena izmed naših skupnih nalog je tudi promocija in spodbujanje dojenja. Teden dojenja je idealen čas, da združimo moči in v tej smeri naredimo nekaj pozitivnega,« med drugim sporočajo iz ptujske bolnišnice.

Tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so ob letošnjem tednu dojenje izpostavili nekaj tematik, povezanih z dojenjem. Več pa lahko izveste na www.nijz.si.

TM, Vir in foto: SB Ptuj, NIJZ