Na Ptuju ta konec tedna ne bo dolgčas

ptuj, dogodki, konec_tedna, šport, kimavčevi_večeri, teden_mobilnosti

Pestra ponudba kulture, športa, rekreacije in zabave

Tretji vikend v septembru Ptuj že tradicionalno ponudi številne zanimive dogodke. Danes se v mestu začenja Evropski tedne mobilnosti, nadaljujejo se 7. Folklorni kimavčevi večeri, danes so na sporedu novi športno-rekreativni dogodki v okviru 23. Ptujskega športnega vikenda, v arheološkem razstavišču na Ptuju pa bodo to soboto najmlajši obiskovalci lahko podoživeli Muzejski vikend.

Od danes do 22. septembrom se torej Ptuj pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti. V mestu se bodo zvrstili številni dogodki in aktivnosti, ki bodo povezali ljudi v prizadevanju za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti. Danes, 16. septembra bodo kolesarili po Ptujski kolesarski poti, pripravljajo tudi strokovni terenski ogled obstoječih kolesarskih povezav na Ptuju ter potopisno predavanje Kolesarjenje za užitek ob Donavi do njenega izliva. Danes bodo tudi uradno odprli novozgrajeno pumptrack stezo ob parkirišču na Zadružnem trgu

Nocoj nastop vrhunskega ansambla ljudskih plesov in pesmi Lado iz Hrvaške

V kongresno-kulturnem središču Dominikanskega samostana na Ptuju so se sinoči z nastopom Akademske folklorne skupine France Marolt iz Ljubljane in Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora začeli 7. Folklorni kimavčevi večeri. Od petka do nedelje bo v okviru festivala nastopilo 8 folklornih skupin, vrhunec letošnjega festivala pa predstavlja nastop vrhunskega ansambla ljudskih plesov in pesmi Lado iz Hrvaške. Celovečerni koncert ansambla Lado bo nocoj ob 19.30 v športni dvorani OŠ Ljudski vrt Ptuj.

V soboto Muzejski vikend v arheološkem razstavišču

V arheološkem razstavišču na Ptuju bodo to soboto izvedli Muzejski vikend, ki je namenjen družinam z otroki starimi več kot 4 leta. Muzejski vikend bo potekal pod naslovom Gospodarji prehodov, tako kot razstava, ki je trenutno tam na ogled. Od 10. do 16. ure bo arheologinja Aleksandra Nesterović predstavila mlado varuhinjo tradicije in prvega kneza in razložila, kako so ljudje živeli pred tisoč leti. Otroci si bodo lahko izdelali glinene posode in prazgodovinski nakit.

Cel vikend zapisan športu in rekreaciji

Ptuj je ta konec tedna v znamenju športa in rekreacije. Ptujski zavod za šport je pripravil že 23. Ptujski športni vikend, ki poteka vse od četrtka. Do nedelje organizatorji napovedujejo blizu 40 športnih predstavitev in športnih aktivnosti na mestnem stadionu in v okolici.

“Letošnji športni vikend bo znova primeren za vse generacije športnih navdušencev – od najmlajših do starejših generacij v naboru številnih aktivnosti. Pričakujemo veliko športno aktivnih obiskovalcev iz Ptuja in širše okolice,” je še pred pričetkom podaljšanega vikenda dejal direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.

TM