Mladi gasilci OGZ Ptuj danes zaključili tabor

slovenja vas, ogz_ptuj, tabor, mladina

 Tridnevno druženje polno novih doživetij

Gasilci PGD Slovenja vas v občini Hajdina so bili od petka do danes gostitelji že trinajstega tabora gasilske mladine Območne gasilske zveze Ptuj. Okrog 200 mladih s širšega ptujskega območja se je družilo v taboru, ki je tudi letos ponudil zanimive vsebine, sproščen program, v ospredju pa je bila predstavitev Slovenske vojske.

Mladi gasilci iz gasilskih poveljstev občin Markovci, Hajdina, Cirkulane, Zavrč in Mestne občine Ptuj so zadnje počitniške dneve preživeli malo drugače, na prostem, posebno doživetje pa je bilo tudi spanje v šotorih.

Sicer pa je bil že petkov otvoritveni dan pester, saj so se udeležencem tabora na zanimiv način predstavila gasilska društva iz gasilskega poveljstva občine Hajdina, je povedal vodja tabora in predsednik komisije za delo z mladino v OGZ Ptuj Janko Fišinger ter dodal, da je ob pomoči mentorjev, članov PGD Slovenja vas in mnogih prijateljev gasilcev, letošnji tabor uspel v vseh pogledih, k dobremu vzdušju pa je veliko pripomoglo tudi lepo sončno vreme.

V soboto druženje s slovenskimi vojaki, zvečer pa glasbeni gost Isaac Palma

Mladi so z velikim zanimanjem spoznali ekipo Slovenske vojske, ki se je na taboru predstavila tudi z nekaj vozili in tehniko, posebej zanimiva pa je bila vojaška kuhinja, kjer so mladim gasilcem postregli s hrano.

Mlade gasilce je v sobotnem večeru presenetil pevec Isaac Palma. Foto: UM

A sobotni večer bo mladim ostal v posebej lepem spominu, saj jih je obiskal popularni pevec Isaac Palma. Nedeljsko dopoldne so v taboru izkoristili še za druženje z gasilsko enoto PGD Ptuj, ki je mladim predstavila reševanje v primeru prometne nesreče. Gasilski tabor v Slovenji vasi so zaključili s spustom zastave in z zahvalnimi nagovori, ko so se med drugim za dobro sodelovanje in nove izkušnje zahvalili predsednik PGD Slovenja vas Uroš Matjašič, predsednik OGZ Ptuj Marjan Meglič in vodja tabora Janko Fišinger.                                                     TM

Mladi gasilci GPO Hajdina na letošnjem taboru.