Jesen v Halozah: praznovanje lokalnih dobrot in vin vse do novembra

V Halozah, čudoviti vinorodni pokrajini, je tudi letos živahno, saj Turistično društvo Ptujska Gora v sodelovanju s sosednjimi občinami organizira prireditev Jesen v Halozah, ki traja vse sobote od 5. oktobra do 9. novembra. Dogodek, ki je postal nepogrešljiv del turistične ponudbe regije, pritegne tako domačine kot obiskovalce iz širše Slovenije.

 

Na prireditvi sodeluje več kot 25 lokalnih ponudnikov, ki predstavljajo najboljše iz haloške vinske in kulinarične dediščine. Med najbolj priljubljenimi dobrotami so haloška gibanica, ocvirkovka in pečen kostanj, seveda pa ne manjka niti letošnjega mošta in odličnih lokalnih vin, ki so zaščitni znak regije.

Miran Senčar, podpredsednik Turističnega društva Ptujska Gora in vodja projekta, je poudaril pomen prireditve: “Haloška zemlja je trda, zato s tem projektom želimo povečati prepoznavnost vseh ponudnikov v Halozah.” S to iniciativo želijo organizatorji obogatiti lokalni turizem in ponuditi obiskovalcem pristno izkušnjo te edinstvene pokrajine.

Obiskovalci imajo možnost ogleda destinacij z lastnim prevozom ali z organiziranim avtobusnim prevozom, kar mnogim olajša obisk različnih postojank. Ena izmed teh postojank je bila krčma Janževina na Janškem vrhu, kjer so obiskovalci v idiličnem okolju uživali v lokalnih dobrotah in prisluhnili zgodbam o bogati tradiciji krčme.

Jesen v Halozah bo potekala vse do 9. novembra, zato ljubitelji vina, hrane in narave še imajo priložnost doživeti to edinstveno praznovanje lokalnih dobrot v slikoviti pokrajini Haloz.

MR