Goriva zmanjkuje

Nižje trošarine
Nižje trošarine. Foto: Pixabay

Objave o pomanjkanju goriva na bencinskih črpalkah so preplavila socialna omrežja. O tem poročajo z vseh koncev Slovenije, mnogi se sprašujejo, ali je dejansko zmanjkalo nafte ali gre za načrtno zadrževanje prodaje do podražitve, ali pa se vračamo v čase redukcij in naftne krize. Ljudje želijo vedeti, kaj se dogaja, in pričakujejo pojasnilo tako od vlade RS, ki zdaj molči, ali od večinskih medijev, ki so o tem dolžni poročati.

Socialna omrežja so preplavljena s paničnimi objavami o pomanjkanju goriva na bencinskih črpalkah. Poročajo predvsem o pomanjkanju goriva na Petrolovih črpalkah, zato se mnogi sprašujejo, ali Petrol zaradi zaslužka namerno zadržuje prodajo do torka oziroma podražitve ali je dejansko zmanjkalo nafte.

Na bencinskih črpalkah je znova zavladala panika. Z bencinskih črpalk širom Slovenije so tako poročali, da je ponekod dizelskega goriva že zmanjkalo. Na družbenih omrežjih pa se vrstijo odzivi ogorčenih uporabnikov, ki poročajo o pomanjkanju goriva. Sprva je bilo več informacij o pomanjkanju na Petrolovih črpalkah, vendar se sodeč po nekaj objavah zgodba ponavlja tudi na črpalkah OMV.

V torek  se bodo cene pogonskih goriv dvignile. Spomnimo, da bo vlada znova uvedla regulacijo marž trgovcev na bencinskih servisih zunaj avtocest ter sprostila marže in cene na avtocestah.

Nova pravila za uravnavanje cen na bencinskih servisih bodo začela veljati 21. junija. O ceni goriva je še prezgodaj govoriti, saj naj bi bilo vse odvisno od stanja na borzi. Najverjetneje bo liter bencina stal približno 1,7 evra in dizel 1,8 evra za liter.