Dvojna mavrica razveselila Ptujčane: Čaroben prizor nad Ptujskim poljem

Foto: Matej Štegar

Danes so prebivalci Ptujskega polja priče postali enemu izmed najlepših naravnih čudes – dvojni mavrici, ki se je razprostrla nad Ptujskim poljem. Po nevihtah, ki so zajele regijo, se je sonce prikazalo med oblaki in ustvarilo idilično dvojno mavrico, ki je navdušila mimoidoče in poskrbela za nepozaben prizor.

 

Foto: Matej Štegar

 

Dvojne mavrice so redkejši naravni pojav, pri katerem se v nebu odražata dve mavrici. Primarna mavrica je tista, ki je svetlejša in ima bolj intenzivne barve, medtem ko je sekundarna mavrica šibkejša in ima obrnjeno vrstni red barv. Pojav dvojnih mavric je mogoč zaradi odboja svetlobe v dežnih kapljah, ki ustvari učinek barvnega spektra.

Foto: Matej Štegar

Mnogi so se ustavili in občudovali ta redki in čudovit prizor, ki je prinesel trenutek čarobnosti v njihov vsakdan. Družine, pari in posamezniki so izkoristili priložnost za fotografiranje in deljenje slik na družbenih omrežjih, da bi ohranili spomin na ta poseben dan.

 

Dvojne mavrice so pogosto povezane s simboliko sreče, obnove in upanja. Nekateri verjamejo, da prinašajo srečo ali celo izpolnitev želja. Ta posebni pojav je bil za prebivalce in obiskovalce Ptujskega polja še posebej čaroben, saj je v teh časih, ko se soočamo z različnimi izzivi, prinesel trenutek veselja in optimizma.

MR