Za sodelovanje na testnem ocenjevanju ni pogoj registracija dejavnosti, ampak le produkt, s katerim morda lastnik razmišlja, da bi v prihodnosti vstopil na prodajni trg.
Testno ocenjevanje bo potekalo za: izdelke iz sadja, zelišča in med ter izdelke iz čebeljih pridelkov, rokodelske izdelke in izdelke unikatnega ter industrijskega oblikovanja, suhomesnate izdelke in mlečne izdelke.
Prvo od ocenjevanj bo v sredo, 29. maja, s pričetkom ob 15. uri v stari večnamenski dvorani v Cirkulanah za izdelke iz sadja, zelišč, medu in rokodelske izdelke. Tadeja Vodovnik Plevnik iz KGZ Maribor bo ocenjevala sadje, doc. Mojca Korošec, Univerza v Ljubljani, oddelek za živilstvo, bo ocenjevala zelišča in med, ob 17. uri pa bo v Cirkulanah dr. Janez Bogataj ocenil rokodelske izdelke.
V Žetalah bodo ocenjevali suhomesnate in mlečne izdelke
V četrtek, 30. maja, ob 16. uri bo v večnamenski dvorani v Žetalah še ocenjevanje za suhomesnate izdelke in izdelke iz mleka. Sara Ketiš iz KGZ Ptuj bo ocenjevala mlečne izdelke, ob 18. uri pa bosta suhomesnate izdelke ocenjevala Peter Pribožič in Darja Artenjak iz KGZ Ptuj.
Strokovna komisija bo za vsak izdelek pripravila priporočila in sugestije za vključitev v kolektivno blagovno znamko. Lastniki izdelkov pa bodo lahko sodelovali zraven strokovne komisije v času ocenjevanja.
Foto: TM,