Dan odprtih vrat ptujskega ginekološko-porodnega oddelka

ptuj, bolnišnica, ginekološko-porodni oddelek, nove-aparture

V uporabo bodo predali nove aparature, tudi inkubator

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj se že leta spopada s težavami pri zagotavljanju sodobne medicinske opreme, ki je nujno potrebna za kvalitetno, varno in dostopno zdravstvo. Do novih, nujno potrebnih aparatur, ki ji bodo v uporabo predali to sredo, 22. novembra, ob 14. uri, pa so jim pomagala družbeno odgovorna podjetja.

Iz ptujske bolnišnice sporočajo, da se bodo na porodnem oddelku na krajši slovesnosti zahvalili podjetjem Pika poka, Zavarovalnici Triglav in Soroptimist klubu Ptuj, ki so prepoznali njihove težave in jim priskočili na pomoč pri nakupu inkubatorja, CTG aparata in reanimacijske mizice za potrebe ginekološko-porodnega oddelka, ki je eden izmed stebrov v bolnišnici.

Ob dnevu odprtih vrat poučno tudi za bodoče starše

V pritličnih prostorih bo v sredo popoldan potekal tudi tradicionalni jesenski dan odprtih vrat ginekološko-porodnega oddelka. Letos bodo govorili o navezovanju prvih stiskov staršev z novorojenim otrokom, takoj po rojstvu v porodnih sobah in v prvih dneh na oddelku. Obiskovalci si bodo na oddelku lahko pobliže ogledali prostore in se pogovorili z zaposlenimi. Pripravljajo tudi razstavo doma izdelanih oblačil in odejic za novorojenčka.

TM