Akcija Drobtinica tudi v Spodnjem Podravju

rdeči-križ-slovenije, akcija, drobtinica, sociaalno-ogroženi

RK Slovenije zbira sredstva za šolske sklade v svojih okoljih

V 36 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije ta konec tedna poteka dobrodelna akcija Drobtinica in letos z enodnevno kampanjo zbirajo sredstva za šolske sklade v svojih okoljih. Letos so Drobtinici namenili dobre tri in pol tone kruha, prostovoljke in prostovoljci Rdečega križa pa bodo sredstva zbirali na stojnicah v Mercatorjevih trgovinah; tudi na Ptuju, v Ormožu in Lenartu.

Kot poroča RK Slovenije so v preteklih šestnajstih letih z zbranimi sredstvi zagotovili več kot 30 tisoč toplih obrokov za socialno ogrožene osnovnošolce v okoljih, kjer je kampanja potekala. Na svoji spletni strani so med drugim zapisali, da so otroci ena najbolj ranljivih družbenih skupin in v Rdečem križu Slovenije nas še posebej skrbi za otroke, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem je bilo po podatkih Statističnega urada Slovenije lani v Sloveniji revnih skoraj 280.000 oseb ali 14% vseh prebivalcev. Med njimi je kar 46.000 mladoletnih otrok, kar predstavlja 12% vseh mladoletnih otrok v Sloveniji.

Na Ptuju so se kampanji pridružile tudi trgovine Jager

Večina letošnjih Drobtinic se bo odvila v soboto, 14. oktobra, v dopoldanskem času. Drobtinica bo potekala tudi na Ptuju pred trgovinami Mercator, Tuš, Špar in Jager, v Ormožu pred trgovinami Mercator, Spar in Tuš. Na RK Slovenije so hvaležni tudi trgovskima podjetjema Spar, ki prispeva tono in tristo kilogramov pekovskih izdelkov, in Tuš, ki omogoča postavitev stojnic pred oz. v njihovih trgovinah, za vso njuno podporo pri pripravi ter promociji naše že tradicionalne humanitarne kampanje. Njihova prizadevanja za izboljšanje kakovosti življenja otrok pa podpira vedno več trgovcev in letos prvič se kampanji na Ptuju in v Žalcu pridružuje tudi Jager.

Socialno ogroženim osnovnošolcem v domačem okolju pomagate tako, da obiščete katero od več kot 100 stojnic po Sloveniji in prispevate po svojih močeh. Lahko pa pošljete SMS na 1919 s ključno besedo ‘DROBTINICA’ in prispevate 1 evro ali ‘ DROBTINICA5’ in prispevate 5 evrov. Hvala, da pomagate!

TM, Vir: RK Slovenije