Mini Oktoberfest na Ptuju prinesel pravo bavarsko vzdušje

Danes se na Ptuju odvija edinstven dogodek, Mini Oktoberfest, ki je obiskovalce popeljal v praznično vzdušje z glasbo, pivom in tradicionalno bavarsko kulinariko. Dogodek, ki ga je podarilo partnersko mesto Burghausen z Bavarske, je navdihnjen z znamenitim Oktoberfestom in ga na Ptuju spremlja bogat program, poroča PeTV.

 

Za glasbeno kuliso skrbi skupina Aufg’spuit, ki s svojo široko izbiro melodij, od polke in valčka do tanga, poskrbi za vse generacije. Njihovi nastopi so prežeti z energijo in veselim vzdušjem, kar privablja tako mlade kot stare obiskovalce.

Dogodek še dodatno obogatijo Vitezi okroglega sodčka in člani Društva Cesarsko-kraljevi Ptuj, ki s svojo prisotnostjo dodajajo zgodovinski pridih. Posebna atrakcija Mini Oktoberfesta je sodček piva, varjenega v lokalni pivovarni blizu Burghausna, ter bavarske prestice, ki so nepogrešljivi del tega slavja.

Organizacijo Mini Oktoberfesta so prevzeli Javni zavod Ptuj, Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj in mesto Burghausen, ki so združili moči, da bi Ptujčanom in obiskovalcem pričarali pravo bavarsko doživetje, navaja PeTV.

MR