Karavana Odprte kuhne, ki velja za edinstveno kulinarično tržnico v Sloveniji, je spet očarala obiskovalce na Ptuju. Ta posebna tržnica, ki je pritegnila pozornost tako domače kot tudi mednarodne kulinarične scene, je na Ptuju ponovno prinesla zakladnico okusov, ki združuje domačo slovensko kuhinjo, sodobno kulinariko, eksotične okuse daljnih dežel in butične slaščice. Kot poroča Lokalec.si, je dogodek na Ptuju že desetič privabil obiskovalce v najstarejše slovensko mesto.
Obiskovalci so lahko uživali v novih doživetjih, ki so bila obogatena z dobrotami najboljših obedovalnic iz širše regije. Slastni obroki, osvežujoče pijače, prijetna glasba in odlična atmosfera so bili ključni elementi priljubljene kulinarične tržnice. Ta edinstven dogodek, ki se je začel leta 2017, je znova navdušil obiskovalce s svojo bogato ponudbo kulinaričnih doživetij.
Izbira jedi je bila tudi tokrat raznolika, saj je več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije obiskovalcem ponudilo svetovno kulinariko, domače jedi, specialitete z žara in okusne posladke. Mesoljubi, ljubitelji rib in morskih sadežev ter vegetarijanci in vegani so vsi našli nekaj zase. Po poročanju Lokalec.si je bil poseben poudarek tudi na skrbi za okolje, saj so bile vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži.
Dogodek je pritegnil številne obiskovalce, ki so se sprehajali med stojnicami, uživali v gurmanskih poslasticah in se veselili ob druženju s starimi znanci. Po poročanju Lokalec.si je Odprta kuhna ponovno ustvarila nepozabno doživetje, kjer so obiskovalci nazdravljali poletju in uživali v edinstvenem vzdušju.
Dogodek je organizirala Odprta kuhna v sodelovanju z Javnim zavodom Ptuj, ki je poskrbel, da je tržnica zaživela v svoji polni luči. Po mnenju mnogih je bila Odprta kuhna na Ptuju še en dokaz, da lahko kulinarična tržnica ponudi več kot le hrano, saj obiskovalcem ponuja tudi prostor za druženje, izmenjavo idej in ustvarjanje lepih spominov.