Včeraj ceste terjale dve smrtni žrtvi v naši bližini

avtocesta, nesreča, prometna
Foto: pixabay.com

Včeraj zvečer, okoli pol devete ure zvečer je 56-letni voznik izgubil nadzor nad svojim motornim kolesom ob vožnji po lokalni cesti Spodnji  Ključarovci – Runeč. Izven naselja je v blagem levem ovinku navzgor po klavcu z vozilom zapeljal desno. Pristal je v jarku, tam trčil v travnati nasip, nekaj časa vozil po nasipu, nato pa ga je z motornim kolesom vred vrglo na njivo, kjer se je z vozilom prevrnil in obležal. Kljub hitri zdravniški pomoči pa žal motoristu na kraju nesreče ni bilo pomoči.

 

Iz policijske postaje Maribor sporočajo, da se je na njihovem območju v letošnjem letu zgodilo kar 6 prometnih nesreč s smrtnim izidom. Kar je več  primerjavi z lanskim letom, ko se je v istem časovnem obdobju zgodile 4 prometne nesreče, ki so terjale štiri življenja. 

Na območju Pomurja nas je včeraj pretresla še ena prometna nesreča in sicer blizu Vučje vasi, na Pomurski avtocesti, v smeri Maribor. Tam je romunski tovornjakar povozil 30-letnega pešca, ki je pritekel čez zaščitno ograjo na avtocesto. Žal so na kraju nesreče ugotovili, da 30-letniku več ni pomoči.

MR