V Slovenji vasi v občini Hajdina včeraj odprli sodoben kartodrom

Družba AMZS je včeraj v Slovenji vasi pri Ptuju slovesno odprla svojo 29. poslovno enoto, AMZS Center kartinga in moto športa, v katerem se bodo odvijale tako športne kot tudi aktivnosti za večjo prometno varnost. K njenemu odprtju sta pomembno pripomogla občina Hajdina in AMD Ptuj.

Slovenija in slovenski karting sta včeraj z otvoritvijo AMZS Centra kartinga in moto športa dobila sodoben kartodrom. Pomemben del aktivnosti v novem AMZS centru bo tako povezanih s karting stezo, ki je primerna za karting, mini moto in skuter, in bo namenjena tako treningom voznikov in organizaciji dirk kot vsem, ki si želijo atraktiven in nekoliko bolj adrenalinski način sprostitve. Vsi, željni ukvarjanja s kartingom, tako posamezniki kot podjetja, si bodo lahko gokarte izposojali.

Družba AMZS je včeraj v Slovenji vasi pri Ptuju slovesno odprla svojo 29. poslovno enoto. Foto: TM

»Naš cilj je, da v tej naši novi enoti zagotovimo čim bolj pestro dogajanje, namenjeno najrazličnejšim skupinam. Želimo si, da ta lokacija postane stičišče in prostor, kjer se bodo ljudje radi družili,« je ob današnji slovesnosti povedala Lucija Sajevec, direktorica AMZS. V nov center je povabila tako prijatelje kartinga in športne navdušence, še posebej pa člane AMZS, ki imajo pri izposoji kartov posebno ugodnost.

Utrinki z otvoritve v Slovenji vasi; foto: TM

Sodobna in z urejeno infrastrukturo varna karting steza

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je prepričan, da bo novo karting prizorišče pomembno vplivalo na razvoj slovenskega kartinga in moto športa: »Verjamem, da bomo s to sodobno in tudi z vidika varnosti urejeno infrastrukturo – karting steza je namreč obdana z ustrezno velikimi izletnimi površinami in zaščitno ograjo – spodbujali zanimanje za karting tako med športniki kot rekreativnimi vozniki.

Ker pa bo AMZS v tej novi enoti izvajal tudi izobraževalne dejavnosti, bo Avto-moto zveza Slovenije v Slovenji vasi na enem mestu uresničevala tako poslanstvo panožne zveze za moto šport in karting, kot svoja prizadevanja za varno mobilnost.

Včeraj so novo karting stezo uradno že preizkusili. Foto: TM

Nenazadnje sta šport in prometna varnost še kako povezana. Dirkališče omogoča, da se vsi, željni adrenalina, dirkaških doživetij naužijejo v varnem okolju, ki odpušča napake, pridobljene izkušnje pa pripomorejo k varnejši vožnji v prometu.«

Foto: TM

Ob občini Hajdina je Breznik posebno zahvalo namenil AMD Ptuj, ki je prvo karting dirko na Ptuju organiziralo že leta 1969, po njegovem pa sta ravno trud in požrtvovalnost prostovoljcev pripomogla, da se je tradicija kartinga ohranila in prenesla na mlajše rodove.

»Karting je bil v Sloveniji pred desetletji že izjemno priljubljen šport, za voznike malih formul pa je navijalo tudi več tisoč gledalcev. V AMZS upamo, da bomo z novim kartodromom temu privlačnemu športu dali nov zagon in spodbujali športno udejstvovanje vseh generacij,« je še izpostavil Breznik.

To nedeljo karting dirka za državno prvenstvo

Prvi velik dogodek na novem kartodromu v Slovenji vasi bo že to nedeljo, 17. junija, ko bo v organizaciji AMD Ptuj karting dirka za državno prvenstvo.

Dejstva o karting stezi v Slovenji vasi:
• površina steze: 8965 kvadratnih metrov
• dolžina: 1005 metrov
• širina: od 8 do 10 metrov
• število ovinkov: 13
• steza je zasnovana tako, da je mogoče voziti v obe smeri, torej levi ali desni krog
TM, vir: AMZS