Tragedija na Ptuju

Včeraj okrog 11:45 se je na Ptuju v Termah Ptuj utapljal otrok. Otroka so po oživljanju odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

 

Policisti po zadnjih podatkih še vedno aktivno zbirajo podatke o okoliščinah dogodka in nadaljujejo s preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Dežurni preiskovalni sodnik OS na Ptuj je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen Inšpektorat RD pred naravnimi in drugimi nesrečami. Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo.

Kaj se je dejansko zgodilo?

Po poročanju spletnega portala ptujinfo.com, naj bi po neuradnih informacijah šlo za rojstnodnevno zabavo, očividka pa ni znala povedat ali je šlo za morebitni epileptični napad.

V Termah Ptuj so za ptujinfo.com izjavili, da je v Vodnem parku Terme Ptuj prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl. V Termah trdijo tudi, da je v času dogodka bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje.

Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku. Preiskava okoliščin še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan, so še zapisali na ptujinfo.com.

MR