Rokometaši Jeruzalema Ormoža se pripravljajo na že 20. zaporedno prvoligaško sezono.

Rokometaši Jeruzalema Ormoža se pripravljajo na že 20. zaporedno prvoligaško sezono. Ormožani proti novim izzivom pogledujejo brez legendarnega Bojana Čudiča, ki ga bo v vlogi kapetana nadomestil Tomislav Balent.

Ormoška trdnjava Hardek bo tudi v letošnji sezoni gostila tekme najmočnejše rokometne lige, Ormožani so vstopili v drugi teden priprav na 20. zaporedno sezono v najmočnejši slovenski ligi.

Trener ormoške zasedbe ostaja Saša Praprotnik, ki je poleti z reprezentanco do 20 let sodeloval na evropskem prvenstvu in izboril nastop na svetovnem prvenstvu.

Dolgoletni strateg Ormožanov hvali zagnanost svojih varovancih, ki trenutno nimajo večjih težav z zdravjem, Praprotnik pa si želi, da bi tako ostalo tudi v prihodnje so zapisali na ptujinfo.com

Izkušeni strokovnjak si želi uspešnega vstopa v sezono, čeprav je pred ekipo zahteven uvod prvenstva. Najprej bo na Hardeku gostoval Maribor, po tekmi v Celju pa na Prleško prihajajo še Slovenjgradčani:

»Prvi cilj je obstanek v ligi, kasneje pa bomo videli, kam se bo obrnilo. Celje, Gorenje in Trimo se bodo borili za prva tri mesta, od četrtega pa do štirinajstega mesta pa je vse odprto.

Veliko bo odvisno od vstopa v prvenstvo, tudi od poškodb, upam pa, da se nas bodo letos le izognile in bomo imeli dobro sezono.«

Letos treningi tudi v dopoldanskem terminu

Ormožani so v letošnji pripravah povečali število treningov, ne več petkrat, odslej trenirajo sedemkrat na teden, dvakrat tedensko tudi v dopoldanskem terminu.

»Mislim, da se nam bo to obrestovalo. Število treningov v tednu smo povečali na sedem, kar bo dobro za mlajše igralce.

V prejšnjih letih smo si to težko privoščili zaradi zaposlitev nogometašev, letos pa bomo skušali s tem vztrajati čez celotno sezono. Videli bomo, kaj bo to prineslo,« poudarja Praprotnik.

Vinarji bodo priprave opravili v domačem okolju, v dvorani Hardek in v Športnem parku Mestna graba. Se bo mlada ekipa, ki je minulo sezono zaključila na desetem mestu lestvice, letos prebila višje?

Čudič zaključil kariero, Hebar stopil korak višje

»Malo bomo morali spremeniti slog igre. Brez ‘Hugota’ bomo verjetno igrali malo hitreje. Na desnem zunanjem igralcu smo že zdaj dve sezoni igrali s Tinčkom, ki je bil levičar. Verjamem, da se bomo lažje prilagodili z vrhunskim desnim krilom Galom.

Čudiča bo v enem delu težko nadomestiti, vendar bomo s Tilnom, Gašperjem in Aljošo nekatere stvari delali drugače, morda tudi boljše,« se Praprotnik pred klubsko kamero dotakne sprememb, ki so posledica slovesa Bojana Čudiča in Tinčka Hebarja.

Medtem ko je Čudič sklenil bogato kariero, Hebar pa bo v Velenju zamenjal upokojenega Davida Miklavčiča, so bili v Ormožu negativno presenečeni zaradi odhoda mladega vratarja Doriana Lesjaka, ki bi se moral v letošnji sezoni kaliti v Veliki Nedelji so zapisali na ptujinfo.com

Kapetan bo izkušeni Tomislav Balent

Uvodni del sezone bo zaradi operacije prsta izpustil Gašper Pungartnik, ekipa pa ni doživela večjih sprememb. Obrambni specialist Sebastijan Vincek se je v Ormož preselil iz sosednjega Varaždina.

Aljoša Munda se je v minuli sezoni dokazoval v Veliki Nedelji, po igranju za Trimo pa se v Ormož vrača tudi Gal Cirar. Krilni rokometaš je dres Ormoža že nosil med leti 2015 in 2018, na 98 tekmah pa je tedaj dosegel 314 zadetkov. Od njega Ormožani veliko pričakujejo v napadu so zapisali na ptujinfo.com

In kdo bo v vlogi kapetana nasledil legendo ormoškega rokometa Bojana Čudiča? To bo najizkušenejši mož v Praprotnikovi četi, 37-letni vratar Tomislav Balent.

Hrvat ormoško mrežo brani že vse od leta 2014.

Vir: ptujinfo.com

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

TS