Razkritje najvišjih plač v slovenskem javnem sektorju

šV zadnjem času se v Sloveniji veliko govori o nizkih plačah v javnem sektorju, zato so na spletnem portalu ptujinfo.com preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač. Med 50 najvišjimi izplačili prevladujejo zdravniki, najvišja plača pa je znašala 16.933 evrov. Na lestvici so se znašli tudi Ptujčani.

Pritožbe nad nizkimi plačami v javnem sektorju so vedno bolj glasne, zaposleni pa menijo, da plačni sistem ne nagrajuje truda in strokovnosti. Na spletnem portalu ptujinfo.com so prečesali portal plač javnega sektorja in ugotovili, kdo so prejemniki najvišjih izplačil.

Januarski podatki za letošnje leto razkrivajo, da je na vrhu lestvice višji zdravnik specialist iz Splošne bolnišnice Izola, ki je prejel 16.933 evrov. Drugo mesto zaseda finančni svetnik Finančne uprave Republike Slovenije s plačo 14.190 evrov, tretje mesto pa višji zdravnik specialist Osnovnega zdravstva Gorenjske s plačo 13.994 evrov.

Med prvih deset se uvrščajo tudi zaposleni iz Ptuja in Maribora. Višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je prejel 13.252 evrov, višji zdravnik specialist iz Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pa 12.871 evrov.

Vzhod Slovenije zastopajo tudi zdravnik oziroma zobozdravnik brez specializacije iz Zdravstvenega doma Murska Sobota z izplačilom 12.152 evrov, višji zdravnik specialist iz istega zdravstvenega doma s plačo 11.927 evrov in višji zdravnik specialist iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor s plačo 11.736 evrov.

Vir: ptujinfo.com