Ptuj: Prihodnji teden pričakovani novi zastoji v mestu

Zaradi dotrajanosti asfaltne prevleke na cesti na podvozu pod železniško progo na Ormoški cesti na Ptuju, bo Direkcija RS za infrastrukturo do konca oktobra izvedla sanacijo vozišča.

Na obeh straneh podvoza ob minoritskem samostanu na Ormoški cesti na Ptuju voznike na popolno zaporo ta teden že opozarja velika oranžna tabla z obvestilom. Zaradi preplastitve je predvidena popolna zapora do sedem dni in sicer v terminu med 15. in 31. oktobrom. Obvoz bo urejen po državnih in lokalnih cestah.

Ptujska županja Nuška Gajšek je na facebook profilu v pojasnilu občanom sporočila: »Cestno podjetje Ptuj d.d. bo za investitorja DRSI izvajal preplastitev vozišča v celotni dolžini podvoza na Ormoški cesti. Zato bo izvedena popolna zapora do sedem dni, v terminu med 15.10. in 31.10.2019.«

Od ponedeljka je napovedana zapora ceste pod ptujskim podvozom; foto: PeTV

Dela bo izvajalo Cestno podjetje Ptuj, vrednost investicije je blizu 77.000 evrov. V naslednjih štirinajstih dneh pa je na tem območju mesta pričakovati zastoje, saj je Ormoška cesta zelo obremenjena prometna vpadnica v mesto.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah:

Osojnikova cesta (R1-229/1417) – Dornavska cesta (R3-713/4910) – Puhova ulica (LK329021) – Ormoška cesta (G1-2/0395) in obratno.

Foto: Št. tednik, PeTv, fb