Proizvodnja BMW v Hočah pri Magni!

Zgradili bodo celotno prototipno linijo za BMW v Hočah, a kaj bo z odpuščenimi delavci Magne?

 

V zadnjem času je Magna Hoče v središču pozornosti. Po napovedi, da naj bi brez dela ostalo približno 40 delavcev, so se pojavile govorice o možni selitvi podjetja v tujino. Kljub temu pa obstaja tudi dobra novica, in sicer naj bi Magna gradila celotno prototipno linijo za BMW, kar naj bi v prihodnje prineslo okoli 30 novih delovnih mest.

Kot poroča Večer, naj bi bilo za razvoj novega avtomobila uveljavljene svetovne avtomobilske znamke odgovorno britansko podjetje Ineos, ki bo pri razvoju sodelovalo s podjetjem Magna. Ineos naj bi leta 2026 z montažnega traku Magnine tovarne v Gradcu spustil 50.000 novih električnih terenskih vozil.

Vendar pa ostaja odprto vprašanje, kaj se bo zgodilo z odpuščenimi delavci Magnine hoške lakirnice. Po besedah direktorja Območne službe Maribor, Bernarda Memona, naj bi se večina delavcev prerazporedila na druga delovna mesta, bodisi v Gradcu bodisi v dodatno proizvodnjo, o kateri naj bi razmišljali v Magni.

Vsekakor gre za negotovo obdobje za zaposlene v Magni, ki upajo, da bodo našli novo zaposlitev v podjetjih, ki se bodo ustanavljala na območju ali pa bodo svoje delavce pripravljena usposobiti za svoje potrebe. Kljub temu pa je ta novica o gradnji celotne prototipne linije za BMW zagotovo pozitivna, saj bi to lahko pomenilo nadaljnji razvoj in rast podjetja na tem področju.

Vir: ptujinfo.com