Pri Podlehniku gasilsko vozilo na strehi

podlehnik, pgd_tržec, prometna_nesreča, poškodovani

Trije gasilci lažje poškodovani

V Podlehniku se je sinoči malo pred 20. uro zgodila prometna nesreča, o kateri je poročala tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Zapisali so le, da se je ob 19.50 prevrnilo tovorno vozilo, dejansko pa se je na novozgrajenem odseku –priključku na bodočo avtocesto Draženci – Gruškovje, na lokalni cesti Gorca pri Podlehniku, na streho prevrnilo gasilsko vozilo PGD Tržec GVC 16/24.

Ko smo pozno sinoči to novico preverili pri vodstvu GZ Videm, so nam le sporočili, da je z gasilci vse dobro, vozilo pa da je zelo poškodovano. Prvi je to vest na svoji facebook strani objavil Št. tednik in v komentarjih je bilo mogoče prebrati marsikaj, na žalost tudi komentarje z negativnim prizvokom, kar je do gasilcev – prostovoljcev lahko še kako žaljivo. Danes dopoldne pa je PGD Tržec (Gasilska zveza Videm) javnosti že predstavilo več podatkov v izjavi za javnost v zvezi s sinočnjo nesrečo, pod katero sta se podpisala predsednik in poveljnik PGD Tržec, Matej Bezjak in Jani Požar.

Posledice sinočnje prometne nesreče v Podlehniku, kjer se je prevrnilo gasilsko vozilo PGD Tržec. Foto: arhiv PGD Tržec
Foto: arhiv PGD Tržec

Izjava za javnost PGD Tržec: “Včeraj, 3. 8. 2017, ob 18.26 smo bili aktivirani na požar kleti v vas Kočice, občina Žetale. Izvozili smo z voziloma GVC 16/25 MAN TGM 13.290 BL 4×4 in GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L 4×4. Z devetimi gasilci smo šli na pomoč gasilcem PGD Žetale. Ob vračanju domov iz Žetal proti Tržcu se je GVC 16/24 peljal po lokalni cesti skozi naselje Gorca proti Podlehniku. V krožišču pri avtocestnem uvozu/izvozu v Podlehniku je okrog 19.50 iz do zdaj neznanega vzroka prišlo do prevrnitve vozila. Pri prevrnitvi so se trije naši gasilci poškodovali in jih je na kraju oskrbela bolničarka naše gasilske enote, kasneje pa jih je reševalno vozilo odpeljalo v Splošno bolnišnico Ptuj. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci PGD Ptuj, ki so opravili vse postopke ob prometni nesreči ter PGD Podlehnik in PGD Sela. Gasilsko vozilo GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L je v celoti poškodovano in nevozno, zanj so policisti odredili tudi izredni tehnični pregled. Dva naša gasilca sta bila še sinoči že izpuščena v domačo oskrbo, tretji pa bo SB Ptuj predvidoma zapustil danes. Vsem skupaj želimo čim prejšnje okrevanje. Zahvaljujemo se PGD Ptuj, PGD Podlehnik, PGD Sela in vsem ostalim posameznikom za vso pomoč na samem kraju ter za kasnejšo logistično podporo. Za naše društvo je to hud udarec. Vsem ostalim kolegom gasilcem, ki ste nam stali ob strani, se iskreno zahvaljujemo. Vsem provokatorjem, kavč komentatorjem, predvsem pa raznim negativnim komentatorjem ob prispevku na facebook strani Štajerski Tednik pa želimo, da ne bodo nikoli potrebovali pomoči gasilcev. Kdor ne ceni dela gasilcev, ne ceni samega sebe!«

TM, Vir in foto: PGD Tržec