Prednovoletno druženje Cestnega podjetja Ptuj

Cestno podjetje Ptuj je letošnji sprejem pripravilo na Ptujskem gradu. Foto: Langerholc
Cestno podjetje Ptuj je največje gradbeno podjetje v Spodnjem Podravju, ki ima visoko zastavljene standarde, tako na področju prometa kot pri preostali infrastrukturi, ki jo gradijo. Tudi leto 2019, ko v podjetju obeležujejo 30 let samostojnega delovanja, je bilo zanje razgibano in uspešno, je na prednovoletnem druženju s poslovnimi partnerji povedal izvršni direktor Martin Turk, ob tem pa predstavil tudi ambiciozne načrte CPP za v prihodnje.

V Cestnem podjetju Ptuj letos obujajo spomine na dolgo pot, ki se je pred 30 leti začela z dobro idejo in prerasla v odlično poslovno zgodbo, ki je ptujske cestarje z uvajanjem novih tehnologij in dobrim gospodarjenjem vodila v vse smeri. V treh desetletjih so zgradili številne pomembne cestne povezave, dokončali nekatere večje objekte in si s tem pridobili zaupanje in ugled mnogih poslovnih partnerjev doma in tudi v tujini.

Foto: Langerholc

»Ne smemo si privoščiti samozadovoljstva in razvojnega spanca,« pravi Turk

Izvršni direktor podjetja Martin Turk je v slavnostnem  nagovoru orisal poslovanje podjetja skozi tri desetletja, ob tem omenil vzpone in padce, ki so temeljili na različnih prelomnicah in izzivih, s katerimi se dnevno spoprijemajo v podjetju. Poudaril je, da znajo postavljati ambiciozne in realne cilje ter jih spreminjati tudi v dejanja.

Martin Turk, izvršni direktor CPP; foto: Langerholc

»Nenehno se zavedamo, da si kljub dobrim poslovnim rezultatom nismo in si ne smemo privoščiti samozadovoljstva in razvojnega spanca, da je podjetje brez vizije kot ladja brez krmarja v viharnih vodah globalnega gospodarstva. Naš dosedanji razvoj nas prepričuje, da bomo svojo ambiciozno pot uresničevali še naprej, v svetu, ki je tekmovalen bolj kot kdaj koli doslej, in ki je tudi veliko bolj selektiven, odvisen od znanja in tistih ljudi, ki znanje znamo obvladovati, nadgrajevati in tistih, ki ustvarjamo, torej od nas samih,« je v nagovoru še poudaril Martin Turk, ki je ob letošnji 30-letnici podjetja že večkrat predstavil cilje in pričakovanja ptujskih cestarjev.

Tudi pred cestarji težka in nepredvidljiva prihodnost

Turk je podaril, da se cestnoprometna, gradbena in nenazadnje gospodarska stroka razvija, da ima tudi bogato zgodovino, težko in nepredvidljivo prihodnost, del tega pa so tudi ptujski cestarji, ki želijo podjetje razvijati in širiti v prihodnost z jasno začrtano vizijo za prihodnje generacije.

Predstavili so uspešnih 30 let delovanja CPP. Foto: Langerholc

Danes se od podjetij pričakuje, da bodo obvladovali lastno ceno in zagotavljala pričakovano kakovost, je izpostavil Turk in dodal: »Zato mora tudi naše podjetje za ustvarjanje novih prednosti in zagotavljanje vzdržnega položaja  na trgu nenehno posegati na področje inovativnosti v vseh njenih pojavnih oblikah kot so tehnološki, poslovni, organizacijski, družbeni in storitveni. Cestno podjetje Ptuj dosežke in izkušnje širi in razvija v novo desetletje.«

Posebna zahvala Ferdinandu Veingerlu

Na poslovnem prazničnem druženju se je Martin Turk za skupno uspešno prehojeno pot, podporo in vzpodbudo, za velik doprinos k rasti in razvoju CPP zahvalil večinskemu lastniku Ferdinandu Veingerlu, zahvalo pa je namenil tudi vsem sodelavcem, ki skupaj z vodstvom podjetja soustvarjajo nove etape v razvoju CPP.

Navzoče na tradicionalnem prednovoletnem druženju CPP je pozdravil tudi Ferdinand Veingerl; foto: Langerholc

Na slavnostnem dogodku je navzoče pozdravila tudi županja Ptuja Nuška Gajšek, ki je ob tej priložnosti čestitala Cestnemu podjetju Ptuj za uspešno delo in dodala, da podjetju želi uspešno poslovanje in sodelovanje z lokalnimi skupnostmi tudi v prihodnje.

Na prednovoletnem druženju je nastopila skupina Vox Arsana v družbi priznane operne pevke Irene Yebuah Tiran. Foto: Langerholc

Foto: Langerholc