OSTAL BREZ VOZILA

Danes,  nekaj  po  1.  uri  so policisti na Ptuju ustavili voznika osebnega avtomobila,   za  katerega   so   ugotovili,  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Odredili so mu  tudi  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,69 mg/l alkohola.

Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

NEVARNA VOŽNJA V CESTNEM PROMETU

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Sinoči,  okoli  21.45  se je v Ločkem vrhu, na lokalni cesti Osek-Benedikt, zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  se dve  osebi  lažje  telesno poškodovali.  Takrat  je 25-letni moški vozil neregistrirano motorno kolo (cross),  na katerem je imel še 22-letno sopotnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu  robu  vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in  padel.  Oba  s  sopotnico  sta  se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti  so ugotovili, da voznik zraven tega, da je vozil neregistrirano, nezavarovano  in tehnično  neizpravno  motorno  kolo, tudi nima vozniškega dovoljenja,   med   vožnjo   ni  uporabljal  predpisane  zaščitne  čelade, elektronski  alkotest  pa  je  pokazal,  da  je  imel v organizmu 0,94mg/l alkohola.

Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu  bodo  izdali plačilni nalog. Plačilni nalog bodo izdali tudi sopotnici, saj tudi ona ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.

Preberite še:

Napihal 1,9 promila alkohola in se poškodoval

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Ali ste bili žrtev tatvine?

MR