Od 11. ure popolna zapora starega mostu na Ptuju

ptuj, stari most, obnova, popolna zapora

Zapora do jeseni 2018

Danes, 3. julija bodo na regionalni cesti Hajdina – Ptuj, na Ptuju, na Ormoški cesti, zaprli most čez Dravo. Obvoz bo v času zapore možen po avtocesti med Draženci in Hajdino in po lokalnih in regionalnih cestah. Tako je med drugim zapisano na spletni strani Cestnega podjetja Ptuj med aktualnimi zaporami. Danes se torej začenja že dlje časa napovedana druga faza obnovitvenih del na ptujskem mostu, ki jih ni mogoče izvajati v času prometa, zato bo ob 11. uri tudi vzpostavljena popolna zapora prek starega mostu čez Dravo na Ptuju.

Za motorni promet bodo obvozi urejeni prek Puhovega mostu, za peš in kolesarski promet pa čez bližnji peš most. Tega bodo uporabljala tudi intervencijska vozila, in sicer reševalna vozila, gasilci, policija in civilna zaščita na nujni vožnji.

Dela bo izvajalo podjetje Pomgrad, ki je z naročnikom del, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, podpisal pogodbo o prenovi dotrajanega ptujskega mostu čez Dravo in Studenčnico. Na spletni strani podjetja Pomgrad je med drugim zapisano: “Obnova 50 let starega mostu, ki povezuje levi in desni breg Drave in predstavlja glavno ptujsko prometnico, bo predvidoma trajala leto in pol. S projektom je predvideno celovito popravilo mostu. Gre za zelo velik poseg, saj je glede na starost in obremenitve, ki jih most prenaša, potrebna celovita sanacija. Projekt vključuje popravilo temeljev, ki se nahajajo v vodi in celotne nosilne konstrukcije mostu, ter prenovo zgornje voziščne konstrukcije, ki bo v celoti zgrajena na novo. K obnovi prav tako spada zamenjava komunalnih vodov, obnova varnostne ograje in prometna signalizacija. S prenovo se bo spremenila tudi statična konstrukcija, s tem pa se bo povečala togost objekta in hkrati okrepila njegova nosilnost.”

TM, vir: CPP, MO Ptuj, Pomgrad.si