Neurje z močno točo in sodro opustošilo Štajersko, pričakujte še hujše nevihte danes

V različnih predelih Slovenije se je pojavilo intenzivno neurje z močno sodro in točo, pri čemer je največ škode nastalo na območju Beltincev, Celja, Dobrne, Maribora in Šentilja. Včeraj popoldne so na severovzhodu Slovenije nastale močne nevihtne celice, ki so prinesle nalive s sodro in točo. Zaradi počasnega pomikanja nevihtnih oblakov je lokalno padla večja količina dežja in toče, povzročivši škodo na mladih vrtninah in sadnem drevju.

 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča o številnih posledicah neurja. V Mariboru je močan veter podrl drevo čez cesto, gasilci pa so posredovali pri odstranjevanju zemljine z lokalnih cest v naselju Trčova in očiščenju cest od mulja v naseljih Spodnja Velka in Zgornja Velka. Prav tako so gasilci PGD Paloma posredovali pri izčrpavanju meteorne vode iz zalitega hleva in garaže v občini Šentilj.

Ekipa Meteoinfo Slovenija napoveduje, da bo vremensko dogajanje danes še bolj pestro kot včeraj. Po večinoma sončnem začetku dneva lahko popoldne in zvečer pričakujemo krajevne plohe in nevihte, ki lahko predvsem v vzhodnem delu Slovenije prerastejo v lokalna neurja. Nevihte bodo zajele večja območja kot včeraj in lahko ponekod prinesejo tudi debelejšo točo. Temperature se bodo gibale med 7 in 12 °C zjutraj ter med 20 in 26 °C čez dan.

Vir: www.ptujinfo.com

MR