Mlad Mariborčan umrl zaradi nespametnega ravnanja – padel iz pokrova vozečega vozila

 

Žal smo danes priča novi smrtni žrtvi, zaradi neodgovornega ravnanja.

Okoli pol ene ure zjutraj se je  v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice, zgodila huda prometna nesreča. 25- letna voznica je namreč na pokrovu motorja prevažala kar dve osebi. Takšnemu ravnanju je seveda botroval alkohol – preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je  imela  voznica v organizmu  0,51  mg/l alkohola.

Voznica je ob zavijanju v desnem ovinku zapeljala levo in trčila v vrtno ograjo. Pri tem sta oba potnika iz pokrova motorja popadala na vozišče in se hudo telesno poškodovala. Oba so prepeljali v UKC Maribor, 24- letni Mariborčan pa je posledicam podlegel in v UKC Maribor kasneje umrl.

Za povrh sta policiste in reševalce UKC Maribor pri nudenju pomoči še ovirala dva 22-letnika, ki sta prav tako bila del omenjene družbe. Reševalce sta odrivala od poškodovanih, ki so jim nudili pomoč. Eden od njiju pa je celo fizično, z brcami napadel policista, zato so ga vklenili in pridržali, tudi drugega so pridržali do streznitve.

Ob tem ni potrebno dodatno poudariti, da so vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini in s tem kršile Odlok o začasni prepovedi gibanja.

Žalostno je, da je v teh prazničnih dneh, zaradi alkoholiziranosti in nespametnega vedenja moralo ugasniti mlado življenje.

Vir: PU Maribor

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR