Na Ptuju pravljično do konca leta

december, dogodki, ptuj, kidričevo-silvestrovanje-otroško

Kidričevo nocoj v znamenju otroškega silvestrovanja

Številni dogodki prazničnega decembra so se v občinah Spodnjem Podravju že zvrstili, vrhunec pa je pričakovati ta konec tedna s silvestrovanji na prostem. Najstarejše slovensko mesto je že cel mesec odeto v pravljično podobo in letošnja Ptujska pravljica se bo zaključila s silvestrovanjem, pravljično pa bo še danes in jutri na Mestnem trgu in po ulicah Ptuja.

V Parku pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem nocoj silvestrovanje za najmaljše. Foto: Tone Topolovec
Drsališče v Kidričevem vabi vsak dan … Foto: Saša Urih

V Kidričevem v Parku pod tisočerimi zvezdami pa so ob 17. uri pričeli z otroškim silvestrovanjem, ki bo trajalo vse do 21. ure, do prvih dnevi novega leta pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji drsanja. Letošnja novost – drsalna steza je dodatna popestritev veselega decembrskega dogajanja, ki v Kidričevo privablja obiskovalce od vsepovsod. Pestro decembrsko dogajanje pa je vsak dan tudi pred Mestno hišo na Ptuju, kjer lahko najmlajši obiskovalci v popoldnevih uživajo v družbi magičnih bitij, z navihanimi domislicami pa jih vsak dan na razveseljujeta Škrat Matjaž in Tomaž, ki vabita tudi v svoj pravljični kotiček. V pravljičnem decembru v mestu ni manjkal Božiček, na Ptuju pa so se sinoči že poslovili od tete Zime in dedka Mraza.

Od 18.00 na Mestnem trgu nastopa vokalna skupina Melos

Petkov večer na Ptujski pravljici na Mestnem trgu se ob 18. uri nadaljuje z nastopom ptujske Vokalne skupine Melos, ki bo obiskovalce zazibala v prednovoletno razpoloženje. Dobro razpoloženje je na osrednjem ptujskem trgu mogoče pričakovati tudi v soboto in nedeljo, ko se obeta tradicionalno Silvestrovanje na prostem ob zaključku Ptujske pravljice z novoletno poslanico župana Mestne občine Ptuj Mirana Senčarja. Vse dni v decembru pa je v mestu poskrbljeno tudi za pestro praznično ponudbo na stojnicah.

TM, vir in foto: občina Kidričevo, PtujInfo, Boris B. Voglar