Po poročanju PU Murska Sobota sta včeraj okoli 15. ure je sta na ravnem delu vozišča v Občini Puconci čelno trčila dva komaj 20-letna voznika mopedov. Prvi je umrl na kraju nesreče, drugega pa so hudo poškodovanega pripeljali v UKC Maribor.

 

Brez čelad z neregistriranimi mopedi

Mopeda,ki sta jih vozila še komaj 20 letnika sta bila oba neregistrirana. Voznika pa nista nosila niti čelad.

Policija: “Motoristi. Umirimo svojo vožnjo. Umirimo svoja pričakovanja, po katerih moramo takoj nadoknaditi vse zamujene motoristične dni. Niti vozišče, niti motorno kolo, še manj pa naše sposobnosti, ne omogočajo enakega načina vožnje, kot je bil jeseni. Vozišče je hladno, hladne so pnevmatike. Vse to vpliva na optimalni oprijem.”

Policija opozarja motoriste

Prihaja čas lepega vremena in tudi odpravljene so prepovedi prehoda med občinami. To bodo za izlet izkoristili številni motorist. Policija opozarja, da razmere na cestah še niso povsem primerne oziroma so lahko celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom. Asfaltna površina je še hladna in ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik, na cestah je še pesek od zimskega posipa, psihofizična kondicija motoristov pa še zdaleč ni na enako visoki ravni, kot je bila ob zaključku lanske motoristične sezone.

Zato motoristi: ne precenjujte svojih sposobnosti in ne podcenjujte voznih razmer. Tudi zaradi trenutne epidemije covid-19. Kljub visokim spomladanskim temperaturam: ohladimo svoje glave!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR