Haloško pivo osvojilo tri nagrade na prestižnem tekmovanju v Londonu

Haloško pivo je na prestižnem tekmovanju London Beer Competition (LBC) v Londonu navdušilo sodnike in osvojilo kar tri prestižne nagrade. LBC je vsakoletni dogodek, kjer strokovnjaki ocenjujejo piva z vsega sveta na podlagi kakovosti, okusa in vrednosti za denar. Pivovarne lahko prejmejo zlati, srebrni ali bronasti znak ter druge posebne nazive.

 

Na letošnjem tekmovanju je med drugim pivo leta po pakiranju prejelo pivo iz Združenega kraljestva, pivovarne Attic Brew. Pivo leta po vrednosti je postalo pivo pivovarne Brouwerij L Huyghe iz Belgije, pivo leta po kvaliteti pa je postalo pivo pivovarne Birmingham Brewing Company iz Združenega kraljestva. Pivovarna leta je Brouwerij L Huyghe iz Belgije.

Haloška pivovarna Frizi beer, ustanovljena leta 2017, se je s svojimi lagerji in ale pivi z različnimi sadnimi ali zeliščnimi okusi uspešno postavila ob bok pivovarnam z veliko daljšo tradicijo. Pivo Pettauer je doseglo 79 točk od stotih in osvojilo srebrno medaljo, medtem ko je pivo Sp-ipa-nec z 76 točkami prav tako prejelo srebro. Lager Svetlega haloškega posebneža je zbral 66 točk in osvojil bronasto medaljo.

Haloško pivo je s tem dokazalo, da se lahko kosa z najboljšimi pivovarnami na svetu, in utrdilo svoj sloves vrhunskega piva.

Vir: ptujinfo.com