32. podelitev priznanj Vina Ptuj

Foto: Gašper Polanec

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj organiziralo 32. podelitev priznanj Vina Ptuj, kjer so podelili priznanja in šampionate najboljšim vinom. Dogodek se je odvijal v refektoriju Minoritskega samostana na Ptuju.

 

Svečano prireditev so s tradicionalno slovensko pesmijo otvorili združeni pevski zbor Talum in Kulturno društvo Rogoznica. Med gosti so bili županja občine Cirkulane Antonija Žumbar, član občinskega sveta Zavrč Sandi Kokot, župan občine Videm Brane Kolednik, ptujska vinska kraljica Lucija Kramer in drugi ugledni gostje.

Strokovna komisija je ocenila 147 vzorcev vina, ki so jih prijavili 78 vinogradnikov iz okolice Ptuja in Hrvaške. Ocenjevali so 17 različnih sort vina, iz katerih so izbrali zmagovalce v različnih kategorijah.

Zvonko Arnečič, eden izmed govornikov, je poudaril pomembnost dogodka in napredek v kakovosti vin, ki so ga dosegli v preteklih letih. Vinska kraljica Lucija Kramer je prav tako čestitala vsem sodelujočim.

Foto: Gašper Polanec

Podelitev priznanj je potekala v več sklopih, kjer so podelili srebrna in zlata priznanja ter nagrade šampionom. Med šampioni so bili Kostanjevec Marjan, Tilen Sedlak, S-Vino in Vina Kotolenko.

Po podelitvi je sledil govor Vladimirja Korošca, ki se je zahvalil organizatorjem in udeležencem dogodka.

Vir: ptujinfo.com

MR